طرز تهیه حلوای زنجبیل تبریزی کرکی برای محرم و رمضان • مجله تصویر


حلوا کف کننده یکی از حلواهای خوشمزه و معطر مناسب سفره افطار رمضان و نذریه که البته همیشه برای عزیزانش مناسب است. یکی از حلواهای پرطرفدار مخصوصا در بین آذری ها حلوا کف کننده این است. حلوا کف کننده این حلوا یکی از خوشمزه ترین حلواهای شهر تبریز است که هر لحظه در قنادی ها پیدا می شود، اما در ماه رمضان مشتری های زیادی دارد و جزء همیشگی سفره های افطار است. دستور العمل های مختلف برای حلوا کف کننده این است.

در برخی مدل ها آرد نخودچی برخی آن را دارند و برخی ندارند، یا برخی ترکیبی از هل و زنجبیل و برخی فقط یک عدد دارند. درجه پخت آرد نیز سلیقه ای است. بعضی ها دوست ندارند رنگ آرد عوض شود. اما بعضی ها دوست دارند رنگ آرد کمی تیره تر باشد. در این حلوا تفاوت های کوچکی از این دست وجود دارد.

مواد لازم برای تهیه حلواکافگیری زنجبیل تبریزی

آرد قنادی 250 گرم
پودر قند نرم الک شده 250 گرم
کره 80 گرم
روغن جامد 80 گرم
پودر هل سبز 1 قاشق غذاخوری
پودر پسته برای تزیین کافی
پودر زنجبیل 3 قاشق غذاخوری یا کمتر یا بیشتر
گردو نصف خرد شده یا آسیاب شده نصف فنجان
آماده سازی:
زمان پخت و پز:
کل زمان پخت:

طرز تهیه حلوای کف دار زنجبیل تبریزی آذری

آرد را یک یا دو بار دیگر الک کنید تا بافت آن کمی باز شود و مدام در تابه را روی حرارت ملایم هم بزنید و تفت دهید. برای این مقدار مواد 10 دقیقه کافی است.

سپس آن را کنار بگذارید و وقتی از روی حرارت برداشتید کمی آن را پوره کنید. این الک کردن باعث افزایش کیفیت این حلوا و کل حلوا می شود. پس جدی بگیرید.


دوباره در تابه را حدود 5-6 دقیقه تفت دهید و حالا کره و روغن را اضافه کنید.


بهتر است از ترکیب کره و روغن استفاده کنید. اما شما همچنین می توانید از یکی استفاده کنید.
برای حفظ عطر می توانید در انتها روغن اضافه کنید. البته اگه دوست داری

حالا حرارت را بردارید و کنار بگذارید تا از روی حرارت برود.

این خیلی مهمه، اگر رویش پودر قند بریزید که داغ است خراب می شود چون از حرارت آب می شود و سفت می شود.

پس باید از روی حرارت برداشته شود، سپس پودر قند را به آن اضافه کنید و نوبت به هل و زنجبیل می رسد.

همانطور که گفتم در این مرحله می توانید میزان شیرینی و مقدار هل و زنجبیل را با چشیدن طعم مواد اندازه گیری کنید.

پس مراقب باشید همه پودر قند یا هل و زنجبیل را یکجا اضافه نکنید. زیرا ممکن است کمتر یا بیشتر بخواهید.
سپس گردو را اضافه کنید و دوباره طعم آن را بررسی کنید.


آجیل من آسیاب شد. من همیشه مقداری آسیاب و مقداری نیم کوب اضافه می کنم.
اما این بار فقط خسته بودم.

در نهایت تمام مواد را در گوشه تابه جمع کرده و فشرده می کنیم.

با کفگیر برداشته و در بشقاب قرار دهید و با پودر قند و پسته تزئین کنید.


چه پسته بی رنگی نه؟؟!!
اینم یه پسته که خشک کردم و کوبیدم. رنگ پریده اما کاملا سالم و رنگ نشده و سالم. و البته مقرون به صرفه فصل را از دست ندهید!!!
شما در واقع می توانید مواد خود را فشرده کنید و قالب یا برش ایجاد کنید، اما این شکل سنتی است.
امیدوارم این حلوا رو درست کنید و لذت ببرید.

از این مقدار مواد حدود 3 کفگیر به دست می آید. این به معنای سه دست اولیه است:


با رعایت قانون کپی رایت که این روزها باهاش ​​سر و کار دارم باید بگم که این حلوا رو سال ها پیش از خاله همسرم یاد گرفتم و ازش ممنونم. خوشحال باش.

هنر و تکنیک درست کردن حلوای زعفرانی زنجبیل تبریزی

قبل از شروع کار باید بگویم که باید آرد را الک کنید و سپس اندازه بگیرید.

پودر قند یا همان باید الک شده و خیلی نرم باشد.

باید بگم که این حلوا رو اکثرا با دست درست میکنم. یعنی با چشیدن مقدار شیرینی و مقدار زنجبیل و هل آن را مطابق ذائقه خانواده می سنجم.

من اول این را گفتم تا بدانید که می توانید همین کار را انجام دهید.

نکته بعدی این است که حلوای اصلی روغن و کره کمتری دارد و خشکتر از آن چیزی است که در تصویر می بینید.

از اونجایی که ما اینطوری (منظور پسرم) بیشتر دوست داریم، کره بیشتری اضافه کردم.

اما می توانید مقدار آن را کاهش دهید تا سفت تر شود.

من کمی بیشتر سرخ کردم، مقدار و رنگ آن را شما قضاوت کنید.

می توانید مقداری از آرد را کم کرده و آرد نخودچی را جایگزین آن کنید که این هم خوشمزه و شبیه طعم نان ها می شود.

خوب، بعد از همه اینها، بیایید دست به کار شویم.