صفر تا صد درمان اضطراب اجتماعی به زبان ساده و علمی


اختلال اضطراب اجتماعی غیر معمول نیست. تقریباً 5 تا 10 درصد از مردم در سراسر جهان به اختلال اضطراب اجتماعی مبتلا هستند. این سومین بیماری شایع سلامت روان پس از اختلال مصرف مواد و افسردگی است. با توجه به اهمیت این موضوع در این مقاله قصد داریم شما را با اضطراب اجتماعی و اختلال اضطراب اجتماعی آشنا کنیم و راهکارهایی برای درمان اضطراب اجتماعی و اختلال آن به شما ارائه دهیم.

اختلال اضطراب اجتماعی (فوبی اجتماعی) چیست؟

اختلال اضطراب اجتماعی که قبلا به عنوان فوبیای اجتماعی شناخته می‌شدد یک وضعیت سلامت روانی است که در آن شما ترس شدید و مداوم از قضاوت منفی و یا تحت نظر گرفته شدن توسط دیگران را تجربه می‌کنید. اگر به اختلال اضطراب اجتماعی مبتلا باشید، در موقعیت‌های خاص یا در همه موقعیت‌های اجتماعی دچار اضطراب یا ترس هستید، از جمله:

  • ملاقات با افراد جدید
  • اجرا در مقابل مردم
  • برقراری تماس‌های تلفنی
  • استفاده از سرویس‌های بهداشتی عمومی
  • درخواست کمک در رستوران، فروشگاه یا مکان عمومی دیگر
  • دوستیابی
  • پاسخ دادن به یک سوال در حضور مردم
  • غذا خوردن جلوی مردم
  • شرکت در مصاحبه

یکی از ویژگی‌های اصلی اختلال اضطراب اجتماعی این است که شما از قضاوت، طرد شدن و یا تحقیر شدن می‌ترسید.

تفاوت اضطراب اجتماعی و اختلال اضطراب اجتماعی چیست؟

دکتر چپمن توضیح می‌دهد که بین تجربه اضطراب اجتماعی و داشتن اختلال اضطراب اجتماعی که یک وضعیت سلامت روان قابل تشخیص است، تفاوت وجود دارد. او می‌گوید: «مواقعی وجود دارد که تجربه اضطراب اجتماعی طبیعی است، مانند زمانی که می‌خواهیم با شخصی جدید ملاقات کنیم یا سخنرانی کنیم. در مواردی مانند این، نگرانی در مورد اینکه دیگران چگونه شما را درک می‌کنند طبیعی است».

او توضیح می‌دهد که از سوی دیگر، اختلال اضطراب اجتماعی یک ترس مداوم از محیط‌های اجتماعی است. اغلب، این امر مانع فعالیت‌های روزانه می‌شود. به عنوان مثال، فردی که دارای اختلال اضطراب اجتماعی است ممکن است از رفتن به فروشگاه مواد غذایی، باشگاه ورزشی یا حتی تماس تلفنی با مردم اجتناب کند.

هالستد موافق است و اضافه می‌کند که اختلال اضطراب اجتماعی شدیدتر است و همچنین پایدارتر از اضطراب اجتماعی است، که می‌تواند یکباره اتفاق بیفتد. او می‌گوید: «اگر شخصی به‌طور مداوم به مدت شش ماه یا بیشتر ترس از موقعیت‌های اجتماعی را تجربه می‌کند، این نشان‌دهنده این است که او ممکن است به اختلال اضطراب اجتماعی مبتلا باشد».

سرنا چستنات، درمانگر در کلینیک سلامت رفتاری در کنتیکت که متخصص در اختلالات اضطرابی است، توضیح می‌دهد که اختلال اضطراب اجتماعی می‌تواند در علائم فیزیکی مانند حملات پانیک، استفراغ یا تپش قلب نیز ظاهر شود. او می‌گوید: «افرادی که این علائم را تجربه می‌کنند ممکن است از هر موقعیتی که به طور بالقوه می‌تواند باعث ترس شود اجتناب کنند یا ممکن است نیاز داشته باشند برای حمایت به یک دوست تکیه کنند».

علت اختلال اضطراب اجتماعی چیست؟

محققان و متخصصان مراقبت‌های بهداشتی هنوز در تلاش برای کشف علت اختلال اضطراب اجتماعی هستند. اختلال اضطراب اجتماعی گاهی اوقات می‌تواند در خانواده‌ها ایجاد شود، اما محققان مطمئن نیستند که چرا برخی از اعضای خانواده به آن مبتلا می‌شوند و برخی دیگر نه.

از آن جایی که بسیاری از قسمت‌های مغز شما با ترس و اضطراب درگیر هستند، بنابراین اختلال اضطراب اجتماعی یک وضعیت پیچیده برای مطالعه است. محققان همچنین به دنبال این هستند که چگونه استرس و عوامل محیطی می‌توانند در اضطراب اجتماعی نقش داشته باشند.

علائم و نشانه‌های اختلال اضطراب اجتماعی چیست؟

زمانی که افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی مجبورند در مقابل افراد دیگر یا در کنار آنها باشند، علائم، رفتارها و افکار خاصی را تجربه می‌کنند. یک فرد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی می‌تواند این علائم را در انواع خاصی از موقعیت‌های اجتماعی داشته باشد.

علائم فیزیکی و فیزیولوژیکی اختلال اضطراب اجتماعی می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • سرخ شدن، عرق کردن، لرزش یا احساس تپش قلب در موقعیت‌های اجتماعی.
  • در موقعیت‌های اجتماعی بسیار عصبی است تا حدی که احساس تهوع می‌کنید.
  • عدم برقراری تماس چشمی زیاد هنگام تعامل با دیگران.
  • داشتن حالت بدنی سفت زمانی که در اطراف افراد دیگر هستید.

افکار و رفتارهایی که می‌توانند نشانه‌های اختلال اضطراب اجتماعی باشند عبارتند از:

  • بسیار خودآگاه بودن در مقابل دیگران.
  • احساس خجالت یا ناراحتی در مقابل افراد دیگر.
  • احساس می‌کنید ذهنتان «خالی می‌شود» و نمی‌دانید به دیگران چه بگویید.
  • احساس ترس یا نگرانی از اینکه دیگران شما را منفی قضاوت کنند یا طردتان کنند.
  • بودن در کنار افراد دیگر، به خصوص غریبه‌ها، ترسناک و سخت است.
  • اجتناب از مکان‌هایی که افراد در آن حضور دارند.

درمان اضطراب اجتماعی با روش‌های کاربردی

خواه هدف شما غلبه بر اضطراب اجتماعی قبل از رویدادهای خاص، مانند سخنرانی‌ها یا مهمانی‌ها باشد، یا به دنبال کمک برای درمان اختلال اضطراب اجتماعی باشید، چندین استراتژی وجود دارد که باید در نظر بگیرید. در این بخش، کارشناسان استراتژی‌های مشترکی را برای غلبه بر اضطراب اجتماعی به اشتراک می‌گذارند.

نکته 1: افکار منفی را به چالش بکشید

در حالی که به نظر می‌رسد هیچ کاری نمی‌توانید در مورد علائم اختلال اضطراب اجتماعی یا فوبیای اجتماعی انجام دهید، در واقعیت، کارهای زیادی وجود دارد که می‌تواند به شما کمک کند. اولین قدم این است که ذهنیت خود را به چالش بکشید. مبتلایان به اضطراب اجتماعی افکار و باورهای منفی دارند که به ترس و اضطراب آنها کمک می‌کند. این باورها می‌توانند شامل افکاری همچون موارد زیر باشند:

  • “می دانم که در نهایت شبیه یک احمق خواهم شد.”
  • “صدای من شروع به لرزیدن خواهد کرد و خودم را تحقیر خواهم کرد.”
  • “مردم فکر خواهند کرد که من احمق هستم”
  • “من چیزی برای گفتن نخواهم داشت. خسته کننده به نظر میرسم.”

به چالش کشیدن این افکار منفی راه موثری برای کاهش علائم اضطراب اجتماعی است. مراحل زیر را برای مدیریت کردن افکارتان دنبال کنید:

مرحله 1: افکار منفی خودکار که زمینه ساز ترس شما از موقعیت‌های اجتماعی هستند را شناسایی کنید. برای مثال، اگر نگران یک ارائه کاری در آینده هستید، فکر منفی زیربنایی ممکن است این باشد: «من آن را خراب خواهم کرد. همه فکر خواهند کرد که من کاملاً بی کفایت هستم.»

مرحله 2: این افکار را تجزیه و تحلیل کنید و به چالش بکشید. این کمک می‌کند که از خود سوالاتی در مورد افکار منفی بپرسید: “آیا مطمئن هستم که ارائه را خراب خواهم کرد؟” یا “حتی اگر عصبی باشم، آیا مردم لزوما فکر می‌کنند من بی کفایت هستم؟” از طریق این ارزیابی منطقی از افکار منفی خود، می‌توانید به تدریج آنها را با روش‌های واقعی‌تر و مثبت‌تری برای نگاه کردن به موقعیت‌های اجتماعی که باعث اضطراب شما می‌شود جایگزین کنید.

باید سبک‌های تفکر غیر مفیدی که به اضطراب اجتماعی دامن می‌زنند را نیز بشناسید تا بتوانید آنها را بهتر مدیریت کنید:

ذهن خوانی: با فرض اینکه می‌دانید دیگران به چه فکر می‌کنند و آنها شما را به همان شیوه منفی می‌بینند که شما خودتان را می‌بینید.

فال: پیش‌بینی آینده، معمولاً با فرض اینکه بدترین اتفاق خواهد افتاد. شما فقط “حس می‌کنید” که همه چیز به طرز وحشتناکی پیش خواهد رفت، بنابراین قبل از اینکه در موقعیت قرار بگیرید، از قبل مضطرب هستید.

فاجعه سازی: برای مثال، اگر مردم متوجه شوند که شما عصبی هستید، فکر می‌کنید این شرایط “وحشتناک” یا “فاجعه بار” خواهد بود.

شخصی سازی: مدام فکر می‌کنید مردم به شکلی منفی روی شما تمرکز می‌کنند یا اینکه آنچه بین افراد می‌گذرد به شما مربوط است.

نکته ۲: روی دیگران تمرکز کنید نه خودتان

وقتی در موقعیت اجتماعی قرار می‌گیریم که ما را عصبی می‌کند، بسیاری از ما تمایل داریم در افکار و احساسات مضطرب خود گرفتار شویم. ممکن است متقاعد شده باشید که همه به شما نگاه می‌کنند و شما را قضاوت می‌کنند. تمرکز شما روی احساسات بدنی خودتان است، به این امید که با توجه بیشتر بتوانید آنها را بهتر کنترل کنید.

اما این تمرکز بیش از حد بر روی خود باعث می‌شود که شما از میزان عصبی بودن خود آگاه‌تر شوید و باعث اضطراب بیشتر شود! همچنین مانع از تمرکز کامل شما بر روی مکالمات اطرافتان یا عملکردی که ارائه می‌دهید می‌شود.

تغییر از یک تمرکز درونی به یک تمرکز بیرونی می‌تواند تا حد زیادی به کاهش اضطراب اجتماعی کمک کند. هیچ کس نمی‌تواند همزمان به دو چیز توجه کند. هر چه بیشتر روی اتفاقات اطرافتان تمرکز کنید، کمتر تحت تاثیر اضطراب قرار خواهید گرفت. توجه خود را بر روی دیگران متمرکز کنید، اما نه به آنچه که آنها در مورد شما فکر می‌کنند! در عوض، تمام تلاش خود را بکنید تا آنها را درگیر کنید و ارتباط واقعی برقرار کنید.

به یاد داشته باشید که اضطراب آنطور که فکر می‌کنید قابل مشاهده نیست. و حتی اگر کسی متوجه شود که شما عصبی هستید، به این معنی نیست که او در مورد شما بد فکر خواهد کرد. این احتمال وجود دارد که افراد دیگر نیز به اندازه شما عصبی باشند  یا در گذشته چنین تجربه‌ای را از سر گذرانده باشند.

واقعاً به آنچه گفته می‌شود گوش دهید نه به افکار منفی خودتان. بر روی لحظه حال تمرکز کنید، به جای نگرانی در مورد چیزی که قرار است بگویید یا خودتان را به خاطر اتفاقی که قبلاً پشت سر گذاشته‌اید کتک بزنید.

نکته 3: یاد بگیرید که تنفس خود را کنترل کنید

هنگامی که مضطرب می‌شوید، تغییرات زیادی در بدن شما اتفاق می‌افتد. یکی از اولین تغییرات این است که شما شروع به تنفس سریع می‌کنید. تنفس بیش از حد (هیپر تهویه) تعادل اکسیژن و دی اکسید کربن را در بدن شما از بین می‌برد که منجر به علائم فیزیکی بیشتر اضطراب، مانند سرگیجه، احساس خفگی، افزایش ضربان قلب و تنش عضلانی می‌شود. یادگیری کاهش سرعت تنفس می‌تواند به کنترل مجدد علائم فیزیکی اضطراب کمک کند. انجام تمرینات تنفسی زیر به شما کمک می‌کند آرام بمانید:

  • با پشت صاف راحت بنشینید. یک دست را روی سینه و دست دیگر را روی شکم خود قرار دهید.
  • به مدت 4 ثانیه به آرامی و عمیق از طریق بینی نفس بکشید. دست روی شکم شما باید بالا بیاید، در حالی که دست روی سینه شما باید خیلی کم حرکت کند.
  • نفس را 2 ثانیه نگه دارید.
  • به مدت 6 ثانیه به آرامی از طریق دهان بازدم کنید و تا جایی که می‌توانید هوا را به بیرون فشار دهید. هنگام بازدم، دست روی شکم شما باید به سمت داخل حرکت کند، اما دست دیگر شما باید خیلی کم حرکت کند.
  • به تنفس از طریق بینی و بازدم از طریق دهان خود ادامه دهید. روی حفظ یک الگوی تنفس آهسته و ثابت تمرکز کنید.

این مقاله نیز می‌تواند به شما کمک کند: تنفس دیافراگمی و صحیح چیست؟

نکته 4: با ترس‌های خود روبرو شوید

یکی از مفیدترین کارهایی که می‌توانید برای غلبه بر اضطراب اجتماعی انجام دهید این است که به جای اجتناب از چیزهایی که از آنها می‌ترسید، با آن‌ها روبرو شوید. اجتناب، اختلال اضطراب اجتماعی را ادامه می‌دهد. در حالی که اجتناب از موقعیت‌های اعصاب خردکن ممکن است در کوتاه‌مدت به شما کمک کند و باعث شود احساس بهتری داشته باشید، اما از یادگیری نحوه کنار آمدن با این ترس‌ها در دراز مدت جلوگیری می‌کند. در واقع، هر چه بیشتر از یک موقعیت اجتماعی ترسناک اجتناب کنید، ترسناک‌تر می‌شود.

اجتناب همچنین می‌تواند شما را از انجام کارهایی که دوست دارید انجام دهید یا رسیدن به اهداف خاصی باز دارد. به عنوان مثال، ترس از صحبت کردن ممکن است شما را از به اشتراک گذاشتن ایده‌های خود در محل کار، برجسته شدن در کلاس یا پیدا کردن دوستان جدید باز دارد.

در حالی که ممکن است غلبه بر یک موقعیت اجتماعی ترسناک غیرممکن به نظر برسد، می‌توانید با برداشتن یک قدم کوچک آن را انجام دهید. نکته کلیدی این است که با موقعیتی شروع کنید که بتوانید از پس آن برآیید و به تدریج راه خود را به موقعیت‌های چالش‌برانگیزتر ارتقا دهید، در حالی که از «نردبان اضطراب» بالا می‌روید، اعتماد به نفس و مهارت‌های مقابله‌ای خود را تقویت کنید.

به عنوان مثال، اگر معاشرت با غریبه‌ها شما را مضطرب می‌کند، ممکن است با همراهی یک دوست خارجی در یک مهمانی شروع کنید. هنگامی که با آن مرحله راحت شدید، ممکن است سعی کنید خود را به یک فرد جدید معرفی کنید. مراحل زیر برای درمان اضطراب اجتماعی به شما کمک خواهد کرد:

  • مرحله 1: به همکاران خود “سلام” کنید.
  • مرحله 2: از یک همکار یک سوال مرتبط با کار بپرسید.
  • مرحله 3: از یک همکار بپرسید که در آخر هفته چه کاری انجام داده است.
  • مرحله 4: در زمان استراحت با همکاران خود در اتاق استراحت بنشینید و قهوه بنوشید.
  • مرحله 5: ناهار را در اتاق استراحت با همکاران خود بخورید.
  • مرحله 6: ناهار را در اتاق استراحت بخورید و با یک یا چند نفر از همکاران خود صحبت‌های کوچکی انجام دهید، مانند صحبت کردن در مورد آب و هوا، ورزش یا رویدادهای جاری.
  • مرحله 7: از یک همکار بخواهید بعد از کار برای نوشیدن قهوه یا نوشیدنی به همراه شما به کافه بیاید.
  • مرحله 8: با گروهی از همکاران برای ناهار بیرون بروید.
  • مرحله 9: اطلاعات شخصی خود را با یک یا چند همکار به اشتراک بگذارید.
  • مرحله 10: در یک مهمانی کارکنان، با همکاران خود شرکت کنید.

نکته 5: برای اجتماعی شدن بیشتر تلاش کنید

جستجوی فعال محیط‌های اجتماعی حمایت کننده یکی دیگر از راه‌های موثر برای به چالش کشیدن ترس‌ها و درمان اضطراب اجتماعی است. پیشنهادات زیر راه‌های خوبی برای شروع تعامل با دیگران به روش‌های مثبت هستند:

داوطلبانه کاری را انجام دهید که از آن لذت می‌برید، مانند بیرون بردن سگ‌های پناهگاه برای قدم زدن، یا آماده کردن پاکت برای یک کمپین یا هر چیزی که به شما امکان می‌دهد روی آن تمرکز کنید، در حالی که با تعداد کمی از افراد همفکر نیز درگیر هستید.

روی مهارت‌های ارتباطی خود کار کنید. روابط خوب به ارتباط روشن و عاطفی بستگی دارد. اگر متوجه شدید که در برقراری ارتباط با دیگران مشکل دارید، یادگیری مهارت‌‌های اساسی هوش هیجانی می‌تواند کمک کننده باشد.

مهم نیست که چقدر در جمع دیگران احساس ناخوشایندی یا عصبی بودن می‌کنید، می‌توانید یاد بگیرید که افکار انتقادی خود را ساکت کنید، عزت نفس خود را تقویت کنید و در تعاملات خود با دیگران اعتماد به نفس و امنیت بیشتری پیدا کنید. لازم نیست شخصیت خود را تغییر دهید. با یادگیری مهارت‌های جدید و اتخاذ دیدگاهی متفاوت، می‌توانید بر ترس‌ها و اضطراب‌های خود غلبه کنید و دوستی‌های مفیدی ایجاد کنید.

نکته 6: سبک زندگی ضد اضطرابی را در پیش بگیرید

ذهن و بدن ذاتاً به هم مرتبط هستند و شواهد بیشتر و بیشتر نشان می‌دهد که نحوه رفتار با بدن شما می‌تواند تاثیر قابل توجهی بر سطح اضطراب، توانایی شما در مدیریت علائم اضطراب و اعتماد به نفس کلی شما داشته باشد.

در حالی که تغییرات سبک زندگی به تنهایی برای غلبه بر فوبیای اجتماعی یا اختلال اضطراب اجتماعی کافی نیست، اما می‌تواند از پیشرفت کلی درمان شما حمایت کند. نکات سبک زندگی زیر به شما کمک می‌کند تا سطح کلی اضطراب خود را کاهش دهید و زمینه را برای درمان موفقیت آمیز فراهم کنید.

1- کافئین را محدود کنید:

قهوه، چای، نوشابه و نوشیدنی‌های انرژی زا به عنوان محرک‌هایی عمل می‌کنند که علائم اضطراب را افزایش می‌دهند. سعی کنید که کافئین را به طور کامل قطع کنید یا مصرف خود را کم و محدود به صبح کنید.

2- فعال باشید:

فعالیت بدنی را در اولویت قرار دهید، در صورت امکان 30 دقیقه در روز را به ورزش اختصاص دهید. اگر از ورزش متنفرید، سعی کنید آن را با چیزی که از آن لذت می‌برید، جفت کنید، مانند خرید در حین پیاده روی در مرکز خرید یا انجام حرکات موزون با موسیقی مورد علاقه خود.

می‌توانید از یوگا کمک بگیرید: یوگا برای کاهش استرس

3- چربی‌های امگا 3 بیشتری را به رژیم غذایی خود اضافه کنید:

اسیدهای چرب امگا 3 از سلامت مغز حمایت می‌کنند و می‌توانند خلق و خوی، دیدگاه و توانایی شما را برای کنترل اضطراب بهبود بخشند. بهترین منابع ماهی‌های چرب (سالمون، شاه ماهی، ماهی خال مخالی، آنچوی، ساردین)، جلبک دریایی، بذر کتان و گردو هستند.

4- سیگار را ترک کنید:

نیکوتین یک محرک قوی است. برخلاف تصور رایج، سیگار کشیدن منجر به سطوح بالاتر و نه پایین‌تر اضطراب می‌شود.

5- به اندازه کافی و با کیفیت بخوابید:

وقتی کم خواب هستید، در برابر اضطراب آسیب پذیرتر هستید. استراحت خوب به شما کمک می‌کند در موقعیت‌های اجتماعی آرام بمانید. پیشنهاد می‌کنم این مقاله را نیز بخوانید: تاثیر بی خوابی بر مغز + عوارض | 8 راهکار برای درمان

درمان حرفه‌ای اختلال اضطراب اجتماعی

اگر تکنیک‌های خودیاری بالا را امتحان کرده‌اید و همچنان با اضطراب اجتماعی دست و پنجه نرم می‌کنید، ممکن است به کمک حرفه‌ای نیز نیاز داشته باشید.

درمان شناختی- رفتاری CBT

از بین تمام درمان‌های حرفه‌ای موجود، درمان شناختی-رفتاری  (CBT) برای درمان اضطراب اجتماعی بهترین عملکرد را دارد. CBT بر این فرض استوار است که آنچه شما فکر می‌کنید بر احساس شما تاثیر می‌گذارد و احساسات شما نیز بر رفتار شما تاثیر می‌گذارد. بنابراین اگر طرز فکر خود را در مورد موقعیت‌های اجتماعی که به شما اضطراب می‌دهد تغییر دهید، احساس و عملکرد بهتری خواهید داشت.

CBT برای فوبیای اجتماعی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • آموزش نحوه کنترل علائم جسمانی اضطراب از طریق تکنیک‌های آرام سازی و تمرینات تنفسی.
  • به چالش کشیدن افکار منفی و غیر مفیدی که باعث تحریک و تشدید اضطراب اجتماعی می‌شود و دیدگاه‌های متعادل‌تری را جایگزین آنها می‌کند.
  • رویارویی با موقعیت‌های اجتماعی که از آن می‌ترسید به‌جای اجتناب از آنها، به‌صورت تدریجی و منظم.

در حالی که می‌توانید این تمرین‌ها را به تنهایی یاد بگیرید و تمرین کنید، اگر با خودیاری مشکل داشته‌اید، ممکن است لازم باشد از حمایت و راهنمایی اضافی که یک درمانگر ارائه می‌دهد بهره‌مند شوید.

ایفای نقش، آموزش مهارت‌های اجتماعی و سایر تکنیک‌های CBT، اغلب به عنوان بخشی از یک گروه درمانی صورت می‌گیرد. گروه درمانی از بازیگری، فیلمبرداری و مشاهده، مصاحبه‌های ساختگی و سایر تمرین‌ها برای کار بر روی موقعیت‌هایی استفاده می‌کند که در دنیای واقعی شما را مضطرب می‌کند. همانطور که تمرین می‌کنید و برای موقعیت‌هایی که از آن‌ها می‌ترسید آماده می‌شوید، آرام‌تر و راحت‌تر می‌شوید و اضطراب شما کاهش می‌یابد.

دارو برای درمان اضطراب اجتماعی

گاهی اوقات از دارو برای تسکین علائم اضطراب اجتماعی استفاده می‌شود، اما درمان نیست. داروها باید در کنار روش‌های درمانی و خودیاری که به علت اصلی اختلال اضطراب اجتماعی شما رسیدگی می‌کنند، مصرف شوند تا تاثیرگذار باشند. سه نوع دارو در درمان اضطراب اجتماعی استفاده می‌شود:

مسدود کننده‌های بتا:

مسدود کننده‌های بتا برای تسکین اضطراب عملکرد استفاده می‌شوند. در حالی که آنها بر علائم احساسی اضطراب تاثیر نمی‌گذارند، اما می‌توانند علائم فیزیکی مانند لرزش دست یا صدا، عرق کردن و ضربان قلب سریع را کنترل کنند.

داروهای ضد افسردگی:

هنگامی که اختلال اضطراب اجتماعی شدید و ناتوان کننده است، داروهای ضد افسردگی نیز ممکن است مفید باشند.

بنزودیازپین‌ها:

داروهای ضد اضطراب در مدت زمان کوتاهی اثر می‌کنند. با این حال، آنها آرام بخش و اعتیاد آور نیز هستند، بنابراین معمولاً تنها زمانی تجویز می‌شوند که سایر داروها تاثیری نداشته باشند.

اضطراب اجتماعی چه کسانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

اختلال اضطراب اجتماعی یک بیماری شایع سلامت روان است که می‌تواند هر فردی را تحت تاثیر قرار دهد. اکثر افرادی که اختلال اضطراب اجتماعی دارند قبل از 20 سالگی علائم را تجربه می‌کنند. زنان نسبت به مردان میزان اضطراب اجتماعی بیشتری را تجربه می‌کنند.

کلام آخر

به پایان مقاله ” درمان اضطراب اجتماعی ” رسیدیم، ممنون که تا پایان ما را همراهی کردید. اگر سوال یا نظری دارید، می‌توانید با ما درمیان بگذارید.

منابع: