5 تا از خوشمزه ترین سس های پاستا • مجله تصویر زندگی


وقتی صحبت از پاستا به میان می‌آید، بسیاری از مردم احتمالاً بیش از هر چیز دیگری به شکل پاستا اهمیت می‌دهند. امروزه ماکارونی در اندازه ها و شکل های مختلفی تولید می شود که می توانید از هر کدام از این مدل ها در غذاهای مختلف استفاده کنید یا حتی با سس های مختلف ترکیب کنید تا به وعده های غذایی خود تنوع دهید. اما همه می دانیم که حتی بهترین و زیباترین شکل پاستا بدون سس بی معنی است و این نوع سس های خوشمزه هستند که به این غذای پرطرفدار طعم می بخشند.

بسیاری از سس هایی که امروزه برای پاستا درست می شود، سال هاست توسط ایتالیایی ها تهیه می شود و به عنوان غذای بین المللی به کشورهای دیگر ارسال می شود. حتی می‌توانید سس‌های آماده پاستا را از سوپرمارکت‌ها بخرید، اما آیا بهتر نیست برخی از خوشمزه‌ترین سس‌های پاستا را در خانه درست کنید؟ در میان بسیاری از سس‌های ماکارونی ایتالیایی و سایر سس‌های عالی، آیا سس‌هایی وجود دارند که به عنوان خوشمزه‌ترین سس‌ها شناخته شوند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم بله. در میان ده ها و صدها مدل سس پاستا، مدل هایی وجود دارد که به انتخاب محبوب بسیاری از مردم دنیا تبدیل شده است و حتی بسیاری از افراد ماکارونی را با این سس ها می شناسند.

در این مطلب 5 تا از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین سس های ماکارونی را نام می بریم و طرز تهیه آنها را شرح می دهیم تا در وعده های غذایی زیر آنها را تهیه کنید.

سس پستو

سس پستو یکی از معروف ترین و پرطرفدارترین سس های پاستا است که خاستگاه آن را می توان شهر لیگوریا جنوا دانست. این سس رنگی بسیار وسوسه انگیز و عطری عالی دارد. سس پستو که ماده اصلی آن ریحان تازه است با 5 ماده در 5 دقیقه درست می شود! تهیه این سس پستو خانگی بسیار آسان است و طعم آن بسیار بهتر از بسیاری از سس های خریداری شده از فروشگاه است.

مواد لازم برای تهیه سس پستو

  • ریحان تازه: 2 فنجان
  • سیر: 2 حبه، خرد شده
  • آجیل کاج یا گردو: 3 قاشق غذاخوری
  • پارمزان رنده شده: 1/2 پیمانه
  • روغن زیتون فوق بکر: 1/2 فنجان
  • نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه سس پستو

  1. ابتدا دانه های کاج یا تکه های گردو را در تابه ای خشک روی حرارت متوسط ​​به مدت 3-4 دقیقه برشته کنید. فقط باید مراقب باشید که نسوزند.
  2. در غذاساز یا مخلوط کن، برگ های ریحان، سیر خرد شده و مغز کاج تفت داده شده را اضافه کنید. غذاساز را روشن کنید تا مواد پودر شوند اما خیلی نرم نباشند.
  3. پارمزان رنده شده را به مخلوط غذاساز اضافه کنید. در حالی که دستگاه روشن است، روغن زیتون را به آرامی اضافه کنید تا همه مواد خوب مخلوط شوند و سس یکدست و غلیظی به دست آورید.
  4. سس را با نمک و فلفل مزه دار کنید. سپس سس را در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید.

می توانید از سس پستو برای تهیه پاستا، به عنوان چاشنی انواع ساندویچ ها و حتی به عنوان چاشنی مرغ یا ماهی استفاده کنید!

از جمله سس

اساس تهیه سس بشامل ترکیب آرد و کره است که اولین بار در قرن شانزدهم معرفی شد. راز یک سس بشامل کاملا یکدست این است که شیر را به آرامی به مواد اضافه کنید و با اضافه کردن شیر، مواد را به خوبی مخلوط کنید. سس بشامل یکی از سس های کلاسیک برای تهیه هر نوع پاستا و همچنین هر مدل لازانیا می باشد.

مواد لازم برای تهیه سس را اضافه کنید

  • کره: 50 گرم
  • آرد سفید: 4 قاشق غذاخوری
  • شیر: 500 میلی لیتر
  • جوز هندی: 1/4 قاشق چایخوری، رنده شده
  • نمک و فلفل سفید به میزان لازم

طرز تهیه سس

  1. ابتدا تابه را با کره روی حرارت متوسط ​​قرار دهید تا کره آب شود.
  2. وقتی کره کاملا ذوب شد، آرد را به تابه اضافه کنید. حدود 2 دقیقه آنها را هم بزنید تا آرد کمی سرخ شود اما رنگ آن تغییر نکند.
  3. شیر را کم کم به مخلوط کره و آرد اضافه کنید و همزمان مواد را خوب هم بزنید تا گلوله های آرد حل شده و مخلوط یکدست و یکدستی به دست آید. حرارت را کمی زیاد کنید تا شیر شروع به جوشیدن کند.
  4. وقتی شیر به جوش آمد حرارت را کم کنید و به هم زدن ادامه دهید تا سس غلیظ شود. این کار حدود 8 تا 10 دقیقه طول می کشد.
  5. نمک، فلفل سفید و جوز هندی را به سس اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
  6. سس بشامل آماده است و می توانید آن را با ماکارونی پخته ترکیب کرده و نوش جان کنید.

این سس بشامل ساده و کلاسیک برای هر نوع پاستا مناسب است و می توانید مقداری پنیر پارمزان یا موزارلا به آن اضافه کنید تا خوشمزه تر شود.

سس مارینارا

مارینارا یکی از سس های اصیل و سنتی ماکارونی ایتالیایی است که در ترکیب با هر نوع پاستا مطمئنا یک غذای دلچسب و لذیذ را آماده خواهید کرد. می توانید سس مارینارا را با اسپاگتی و انواع غذاهای دریایی ترکیب کنید یا حتی ماکارونی را مانند پنه درآورید و برای شام و نهار یک غذای لذیذ و خوش طعم داشته باشید. دستور العمل های زیادی برای سس مارینارا وجود دارد، اما نسخه کلاسیک از گوجه فرنگی تازه، سیر و ادویه هایی استفاده می کند که طعم بهتری به پاستا می دهد.

مواد لازم برای تهیه سس مارینارا

  • روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
  • سیر: 3 حبه، ریز شده
  • گوجه فرنگی رسیده: 800 گرم، خرد شده (می توانید گوجه فرنگی کنسرو شده هم کنید)
  • ریحان تازه: 1/4 فنجان، خرد شده
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • شکر: 1 قاشق چایخوری (اختیاری)

طرز تهیه سس مارینارا

  1. در یک قابلمه بزرگ، روغن زیتون را روی حرارت متوسط ​​گرم کنید. سیر ریز شده را اضافه کنید و ۱ تا ۲ دقیقه تفت دهید تا عطر سیر بلند شود.
  2. گوجه فرنگی های خرد شده را به همراه آب آنها به قابلمه اضافه کنید. در صورت استفاده از شکر در این مرحله شکر را اضافه کنید.
  3. حرارت را کمی زیاد کنید تا سس بجوشد سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید سس به مدت 20-30 دقیقه بپزد تا غلیظ شود. در این مدت مواد داخل تابه را مرتب هم بزنید تا نچسبند.
  4. پس از پخت ریحان تازه خرد شده و نمک و فلفل را به سلیقه خود اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید.
  5. سس مارینارا آماده است و می توانید آن را روی پاستا داغ بریزید یا به عنوان سس پیتزای پایه استفاده کنید.

همچنین می توانید از مواد دیگری مانند زیتون، فلفل یا قارچ برای تهیه سس مارینارا استفاده کنید و آن را به روش های مختلف امتحان کنید.

سس آلفردو

سس آلفردو توسط یک رستوراندار ایتالیایی در دهه 1920 اختراع شد و به نام او نامگذاری شد. این سس ماکارونی خامه ای به راحتی درست می شود و در حال حاضر به یک غذای اصلی خانگی تبدیل شده است.

پنج ماده اولیه و 20 دقیقه زمان تمام چیزی است که برای تهیه این سس ماکارونی آسان و خوشمزه در خانه نیاز دارید. وقتی صحبت از ماکارونی خامه ای می شود، به سختی می توان سس پاستا دیگری را پیدا کرد که بتواند با آلفردو رقابت کند.

مواد لازم برای تهیه سس آلفردو

  • کره: 50 گرم
  • خامه غلیظ: 250 میلی لیتر
  • پارمزان رنده شده: 1 پیمانه
  • سیر: 1 حبه، له شده (اختیاری)
  • نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه سس آلفردو

  1. در یک تابه بزرگ، کره را روی حرارت متوسط ​​آب کنید.
  2. اگر از سیر استفاده می کنید، حدود 30 ثانیه آن را در روغن داغ سرخ کنید تا معطر شود.
  3. خامه را به تابه اضافه کنید و هم بزنید. بگذارید خامه به آرامی داغ شود و به جوش بیاید.
  4. حرارت را کم کنید و پنیر پارمزان رنده شده را به مخلوط اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا پنیر کاملا در خامه حل شود و سس یکدست و یکدستی به دست آید.
  5. نمک و فلفل را برای طعم دادن به سس اضافه کنید. اگر سس خیلی غلیظ بود می توانید کمی شیر یا آب جوش به آن اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسید.
  6. سس آلفردو آماده است و می توانید آن را روی پاستا داغ بریزید.

سس آلفردو را می توانید با هر نوع پاستا سرو کنید. برای اینکه کمی بهتر شود و طرز تهیه آن متنوع شود، می توانید کمی جعفری تازه و اشباع شده یا کمی پارمزان به پاستا اضافه کنید.

سس کربنارا

سس کاربونارا یکی از معروف ترین سس های ماکارونی ایتالیایی است که از تخم مرغ، پنیر، بیکن و فلفل سیاه تهیه می شود. مانند بسیاری از بهترین سس های پاستا، کاربونارا سریع و آسان درست می شود. اگرچه این نوع سس بیشتر هنگام تهیه اسپاگتی استفاده می شود، اما می توانید از هر نوع پاستا مانند بوکاتینی، لینگوئینی و حتی فتوچینی برای ترکیب با سس کاربونارا استفاده کنید.

مواد لازم برای سس کاربونارا

  • بیکن: 150 گرم، ورقه شده
  • تخم مرغ بزرگ: 3 عدد (ترجیحا فقط زرده)
  • پارمزان: 1 فنجان، رنده شده
  • فلفل سیاه تازه آسیاب شده
  • روغن زیتون: 1 قاشق غذاخوری
  • مقدار کمی نمک (اختیاری، بسته به شوری پنیر)

طرز تهیه سس کاربونارا

  1. در یک ماهیتابه بزرگ، روغن زیتون را روی حرارت متوسط ​​گرم کنید و بیکن را اضافه کنید و تفت دهید تا ترد و کمی طلایی شود.
  2. در یک کاسه بزرگ، زرده تخم مرغ و پنیر رنده شده را خوب مخلوط کنید. فلفل سیاه را اضافه کنید و هم بزنید.
  3. پس از پختن پاستا و در حالی که هنوز داغ است، آن را به تابه ای که بیکن در آن پخته شده است اضافه کنید. سپس حرارت را خاموش کنید و مخلوط تخم مرغ و پنیر را به آرامی به پاستا اضافه کنید و مرتب هم بزنید. کمی حرارت کافی است تا تخم مرغ ها بدون اینکه تبدیل به املت شوند کمی بپزند و سس غلیظ شود.
  4. در صورت لزوم می توانید کمی نمک اضافه کنید اما معمولاً شوری پنیر کافی است.

این دستور سس کاربونارا به شما کمک می کند یک غذای کلاسیک ایتالیایی را در خانه درست کنید که طعم عالی دارد.

منبع: مجله اسنپ اکسپرس